Ózongenerátor, a tökéletes megoldás  szagtalanításra és fertőtlenítésre!

Kezdjük az alapoknál és nézzük meg, hogy mi is egyáltalán az ózongenerátor és mire jó, miként segítheti az egészségedet és a komfortérzeted.

Az ózongáz talán az egyik leghatékonyabb fertőtlenítéshez használt hatóanyag. Hiszen több mint 50-szer hatékonyabb és 2000-szer gyorsabb hatású, mint például a másik gyakorta használt szer, a klór. Az ózon egyrészről a kellemetlen szagokat nagyon hatékonyan képes semlegesíteni, legyen az étel, dohányfüst vagy mondjuk dohos, állott szag.

 

A másik kiemelkedő tulajdonsága az ózongáznak a kórokozók elleni lehengerlő képessége, hiszen nem nagyon akadnak olyan bacilusok, amelyek egy ózonkezelés után életben maradnának.

Legyen az levegőben vagy épp a felületekre tapadva baktérium, vírus, penész vagy gomba-az ózongáz és a magas hőmérséklet együtt, ha nem is 100%-ban, de kimagasló eredményességgel tud tisztítani.

 

Jöhet egy kis kémia? Ígérjük, nagyon röviden megyünk bele a témába, azonban fontos megérteni az ózongáz működését a vírusok, baktériumok legyőzése ellen. Míg amit belélegzel levegő- összesen kettő oxigén atomot tartalmaz addig az ózongáz hármat. Így amikor fokozottan reaktív ózon molekulák baktériumokkal, vírusok részecskéivel érintkeznek, bekövetkezik egyfajta oxidációs folyamat, ami következtében ezek a káros részecskék nagy százalékban elpusztulnak, közben pedig az ózon molekula oxigénné alakul át a kémiai folyamat végén. Vagyis egy jó ózonkezelés után egy dolog marad meg csupán, az a friss, tiszta levegő. A bacik, vírusok és kellemetlen szagok pedig rövid idő alatt megszűnnek létezni.

Egy ózonos légtisztítás, mivel az ózon elég hatékonyan és gyorsan szétszed minden oda nem valót a levegőben, így nem is hosszú élettartamú a tisztítási folyamat. Az ózontisztítás után már körülbelül 30 perc elteltével már teljes biztonsággal használatba veheted újra a lakásod vagy épp autód, munkahelyed, attól függően hol használod épp az ózongenerátorod.

Az ózonkezelés ma már igen elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító, fertőtlenítő eljárás. Lakásokban, gépjárművekben, ipari épületekben, éttermi konyhákban, orvosi rendelőkben, öltözőkben, konditermekben és sok egyéb helyen.

 Fontos kiemelni viszont, hogy az ózon egy bizonyos határérték felett ártalmas tud lenni az emberi egészségre, így rendkívül fontos, hogy mindig tartsd be a biztonsági szabályokat és az ózongenerátor használatát követően várd ki azt a 30-50 percet míg teljesen átalakul az ózongáz és csak friss és üde levegő marad utána.

 

Több ózongenerátor típus létezik. Mi az Airthereal termékeire esküdünk, hiszen kipróbáltuk, használjuk, szeretjük és ügyfeleink visszajelzései is hasonlóak.

 

Az egyik ilyen termék a Airthereal MA10K PRODIGI Ózongenerátor , mely egy prémium minőségű ózongenerátor digitális kijelzővel és időzítővel.  Ennél a modellnél ráadásul választható ózon-kibocsátási küszöböt tudsz beállítani 2,000-10,000mg/óra között, így pedig te magad tudod szabályozni a tisztítás erősségét.  A kompakt méretének köszönhetően pedig akárhová magaddal tudod vinni, így lakásodban, autódban egyaránt jó illat és tiszta levegő fog várni.

Ezt a terméket megtalálod a Maxtech kínálatában is.

 

BaktériumölőLégtisztítóÓzongenerátorSzageltávolításSzagtalanítóTisztításVírusVírusölő