Gyakran ismételt kérdések az ózongenerátorokkal kapcsolatban

Amióta berobbant a köztudatba a hír, hogy az ózonos tisztítás hatékonyan tudja felvenni a harcot a vírus megelőzésében, mint légtisztító készülék az Airthereal készülékei rengeteg helyen jelentek meg, legyenek azok irodák, egészségügyi intézmények, szállító cégek vagy bármilyen egyéb hely.

Ebben a cikkben szeretnénk egy átfogó képet adni sok gyakori kérdésre az ózongenerátorokkal kapcsolatosan. Mennyire hatékonyak az ózonos-tisztító Airthereal készülékek? Hogyan működnek? Fel tudják e venni a harcot a COVID-19-el szemben? Most mindenre választ kaphatsz!

Jöjjenek az alap, fontos információk, amiket gyakran kérdeztek

 

K: Mi az ózon, és hogyan működik pontosan az ózongenerátor?

V: Az ózon (O3) egy hatékony sterilizáló. Míg amit belélegzel levegő- összesen kettő oxigén atomot tartalmaz addig az ózongáz hármat. Így amikor fokozottan reaktív ózon molekulák baktériumokkal, vírusok, levegőben szálló rossz szagok részecskéivel érintkeznek, bekövetkezik egyfajta oxidációs folyamat, ami következtében ezek a káros részecskék teljesen elpusztulnak, közben pedig az ózon molekula oxigénné alakul át a kémiai folyamat végén. Vagyis egy jó ózonkezelés után egy dolog marad meg csupán, az a friss, tiszta levegő. A bacik, vírusok és kellemetlen szagok pedig rövid idő alatt megszűnnek létezni.

Megjegyzés: Az ózon káros hatással lehet a beltéri növényekre és kis mértékben károsíthat néhány anyagot például gumit, szöveteket és érzékeny színezékeket / pigmenteket tartalmazó műalkotásokat.

K: Hogyan kezdjem el az ózongenerátoros tisztítást vagy fertőtlenítést?

V:

  1. lépés - Először tegye élőlényektől mentessé a helyiséget: Az ózonkezelés előtt kérjük csukja be az ablakokat és az ajtókat. Ügyeljen arra, hogy senki, növény vagy háziállat ne legyen a szobában.
  2. lépés - Használja az időzítőt: Erősen ajánlott beállítani az időzítőt, és hagyja a szobában. A kezelési idő a szoba méretének és a levegő minőségének megfelelően beállítható. Ha nem biztos benne, indulhat 15 perccel, és a következő alkalommal növelheti a kezelés időtartamát vagy gyakoriságát.
  3. lépés - CSAK kihasználatlan helyiségben történő felhasználás: A nagy ózonkoncentrációnak való kitettség káros lehet. Kérjük, maradjon az ózonnal kezelt helyiségen kívül. A csomagba ajándékba helyezzük a Tilos a belépés jelet, amelyet az ajtóra kívülre ki kell helyezni hogy a tisztítási folyamat alatt és után legalább 30 percig senki ne tartózkodjon a helyiségben.
  4. lépés - Ismételje meg az ózonkezelést (szükség szerint).

Helyiség

Méret

MA5000

MA10K-PRO

Gyakoriság

Autó

5 m²

4 perc

2 perc

Egyszer egy héten

Fürdőszoba

10 m²

7 perc

5 perc

Kétszer egy héten

Konyha

20 m²

15 perc

10 perc

Kétszer egy héten

Hálószoba/Iroda

30 m²

30 perc

15 perc

Egyszer egy héten

Nappali

50 m²

45 perc

30 perc

Egyszer egy héten

Garázs

60 m²

60 perc

40 perc

Kétszer egy héten

 

K: Segít-e az ózonos tisztítás a penészfoltok , szagok csökkentésében?

V: Ha a szóban forgó anyag látható helyen van a trisztítandó térben, az ózongenerátor megsemmisíti a felületeken lévő penészt és a levegőben található spórákat. Az ózon egység ismételt használata után a penész színe megváltozik (szürkéből fehérré), és ezt követően fehérítővel könnyedén eltávolítható.

Ha a penész a falak mögött vagy a felületek alatt van, akkor az nem kerül kitéve az ózonnak ahhoz, hogy megszüntesse azt. Tehát manuálisan, gépi segítség nélkül kell eltávolítania a nem látható penészt, hogy véglegesen megszűnjön a helyiségben.

Ha nem tudja könnyen eltávolítani a nem látható penészgombát, akkor rendszeresen ózont kell használnia a levegőben lévő spórák elpusztításához, amikor azok kialakulnak. Ennek a folyamatnak meg kell akadályoznia, hogy a penész máshol növekedjen. Ha a ház nagyon párás vagy nedves, valószínűleg rendszeresen kialakul a penész. Ebben az esetben rendszeresen használjon ózont a levegőben lévő spórák elpusztítására.

K: Mennyire tartósak az ózongenerátor lemezek?

V: Megfelelő karbantartás mellett az ózonlapot évekig lehet használni (5000 és 20 000 óra futási idő között). Csak akkor cserélje ki a lemezt, ha a kék fény a szokásosnál gyengébben világít, halványabb és nem lehet érezni annyira az ózon illatát a tisztítási időt követő 30 perc elteltével, mint korábban. Tisztítsa meg vagy cserélje ki az ózonlemezeket, ha az ózonkibocsátás gyenge. A környezeti tényezők befolyásolják az ózonkibocsátás időtartamát. Tárolás közben tartsa az egységet hűvös, száraz helyen.

K: Beállíthatom az ózongenerátort úgy, hogy működésbe lépjen, amíg távol vagyok?

V: A tisztítandó helyiségekben nem szabad tartózkodni, amikor az ózongenerátor be van kapcsolva és működik. Egységeink felhasználóbarát időzítőkkel vannak ellátva. Az időzítő funkció beállítható akár 120 percre, és a „HOLD” üzemmód segítségével is bekapcsolhatja, mely folytonos működést eredményez. Állítsa be az időzítőt, mielőtt elhagyja a helyiséget, és ellenőrizze, hogy az ózonkészülék működése közben senki sem tartózkodik a szobában. A kezelési idő átlagosan kb. 10 perc és 60 perc közötti időintervallum, a hely méretétől függően.

A Covid19-el kapcsolatos információk

K: Az Airthereal ózongenerátorai eltudják pusztítani  a vírust?

V: Az Airthereal ózongenerátorai teljesítették az SGS tesztet, amely a baktériumok több mint 99,98% -át megöli. Noha nem tudjuk egyértelműen azt mondani, hogy az ózon önmagában képes a koronavírust kiirtani, a biológusok, szakemberek és más tudósok fáradhatatlanul dolgoznak az egész világon, a vírus elleni védekezés tökéletes kifejlesztésén, az ózongenerátorok pedig ezt a védekezési folyamatot egészítik ki.

 Vásárlói kérdések

K: "Biztonságos-e ózongenerátort működtetni a garázsban, ha gázkemence és/vagy vízmelegítő készülék is működik az adott helyiségben?"

V:Igen, a helyiségnek üresnek kell lennie emberektől és háziállatoktól, de különben biztonságos a kemencék és a vízmelegítők körüli használat.

Megjegyzés: Az ózon káros hatással lehet a beltéri növényekre és károsíthat néhány anyagfajtát, például gumit, elektromos huzalbevonatokat, szöveteket és érzékeny színezékeket és pigmenteket tartalmazó műalkotásokat. Mivel az ózon fő reakciója az erős oxidáció, az oxidáció során egyes polimercsoportoknak lehetnek bizonyos negatív hatásai, például az oxidáló és sárgává váló PU-műanyagok esetében.

K: Melyik ózongenerátor típus a legmegfelelőbb gépjárművek fertőtlenítéséhez és melyik az otthoni, irodai használatra a legalkalmasabb?"

V: A legnépszerűbb modell, amelyet akár gépjármű. akár irodai, lakástisztításhoz is egyaránt ajánlunk, a MA10K-PRO ózongenerátor, amely akár 2000 négyzetláb méretű tereket is képes sterilizálni. További útmutatásért, és egyéb kérdései megválaszolásáért keresse a Maxtech.hu szakértő kollégáit.