Mindent a LED fényhidakról!

Az autós LED fényhidakról viszonylag ritkán esik szó, hiszen egy hétköznapi közlekedő ritkán kerül olyan szituációba, amikor szüksége lenne kiegészítő fényforrásra az autója alap fényszórói mellé. Azonban ezen kiegészítő fények a maguk funkciójában egy olyan hasznos pluszt adhatnak számunkra, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül mi sem.

Ezen LED fényforrások igen hasznosak tudnak lenni a legváltozatosabb körülmények között is. Most itt ne is arról beszéljünk, hogy egy teherautón vagy munkagépen miért jó dolog a kiegészítő fényforrás, hanem neked, mint átlag autósnak mikor is tud jól jönni egy ilyen kütyü. Egyszerű a válasz! Baleset megelőzési célból! Legyen az egy éjszakai, kietlen útszakasz, ahol bármikor átszaladhat előtted egy őz, így 70-el araszolva érzed csak biztonságban magad. Na ilyenkor egy fényhíddal kiegészítve több 100 méterrel előre megláthatod a bajt.

De egy ködszitálós, nyálkás, esős napon is jó barátságot tudsz kialakítani egy ilyen szerkezettel. Nem csak azért, hogy te jobban láss, de egy lerobbanás vagy ha egy baleset miatt van szükség a nagyobb fényre, jó ha minket is látnak mások.

További előnye, hogy mivel LED, így amellett, hogy erős fényt ad le egy ilyen szerkezet, alacsony az energiafogyasztása és szuper tartós, így mindenképp egy jó és hosszú távú befektetés lehet. Ráadásul általában a fényhidaknál  többféle fényerősség közül választhatunk, ezért ha mindössze egy alacsonyabb fényű fényforrásra van szükségünk, például ha a jármű láthatóságát szeretnénk növelni, elégséges egy kisebb teljesítményű fényhíd is.

Persze ezt is akár csak a reflektorodat okosan használd, mert a szembejövő közönség nem fogja értékelni, ha egy laza napfelkelte erősségével égeted ki a másik autós retináját.

A fényhidaknál méretben és erősségben is széles a választék így könnyen megtalálhatod a te igényeidnek legmegfelelőbbet.

Ezen LED fényhidakat a legkülönfélébb felhasználási módokon tudjuk hasznosítani és épp ebből adódik az elvárás, hogy a fényhíd maga megbízhatóan működjön mindenféle időjárási helyzetben, akár szélsőséges körülmények között is. Azonban mielőtt elkezdenénk orrba-szájba használni tudnod kell, hogy  szigorú szabályozások vonatkoznak rá, hiszen nem mindegy, hogy milyen útszakaszokon használhatjuk a különböző kiegészítő LED-eket. Mindenképp érdemes előzetesen tájékozódnod az alkalmazás körülményeiről, melyeket 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet határoz meg.

FényFényhídLedLedfény