Elkelne, de nincs vonóhorog az autódon? Van megoldás!

Az átlagpolgár a mindennapok során ritkán kerül oda, hogy felcsapjon egy bérelt utánfutót az autó végére és már mehet is a költöztetés, motorszállítás vagy épp építési törmelék elszállítása. Akinek gyakran van szüksége rá, az alapba olyan autót választ, amin gyárilag van már vonóhorog. Na de mitévők legyünk akkor, ha épp most jött el az idő, hogy szükség lenne rá, mert szállítani kellene ezt-azt, esetleg vettünk egy lakóautót, de emiatt a hiányosság miatt azért nem cserélnéd le a kocsidat is? A válasz az utólagosan felszerelhető vonóhorog!

Ebből több kialakítású termék létezik, mint a kivehető, mikor az alap váz van rögzítve a gépjárműhöz és a csonk vége könnyen, egy fogantyúval lecsavarható. Ez főleg azoknak praktikus, akik csak nagyon ritkán vennék hasznát. Ha napi rendszerességgel, esetleg alkalmanként, de hosszabb utakban gondolkozunk, például lakóautózáshoz, akkor válaszd az olyan modellt, ahol a vonóhorog-csonk csavarral van rögzítve.

vonohorog maxtech

A szükség nagy úr, azonban előrelátóan kell nekifutni ennek a beszerzésnek és beszereltetésnek is , hiszen a fizikális felszerelésen felül az elektromos bekötést és az autó vizsgáztatását is bele kell kalkulálni a költségekbe.  

Utólag felszerelhető vonóhorgokból létezik a gépjármű fajtájával passzoló típus-specifikus (BMW, Volkswagen, Audi…stb.) és univerzális vonóhorog is. Utóbbiak persze árban kedvezőbbek, azonban lehetnek nem várt illeszkedési „meglepetések” a felszerelés során, hiszen minden autó más és más.

Amivel kiemelkedően fontos, hogy vásárlásod előtt tisztában légy, hogy a vonóhórog felszerelése engedélyezéshez nem kötött gépjármű átalakításnak számít. De csak autószerelő vagy autószerviz végezheti, aki a munkálat elvégzése végén ad egy megfelelőségi nyilatkozatot a szükséges műszaki vizsgához. Valamint a vonóhorog gyártójától műbizonylat szükséges, így érdemes tehát olyan terméket és olyan helyről beszerezni ahol minden szükséges papírt mellékelnek a megvásárolt termékről.

vonohorog maxtech

Az általunk forgalmazott utólagosan felszerelhető vonóhorgok minden esetben rendelkeznek a sikeres műszakihoz szükséges magyar és európai engedélyezési számmal, papírral (szerelési utasítással) és csavarokkal, így emiatt nem kell majd aggódnod.

E mellett fontos, hogy jó minőségű és megfelelő típusú elektromos modult válasszunk a vonóhorog mellé, hisz ha az utánfutó, lakókocsi nem kap áramot, nem vehet részt a közúti közlekedésben a fény és jelzőberendezések működésképtelensége miatt.

vonohorog maxtech

Az autós fórumokon összegyűjtött tapasztalatok, vélemények alapján, ha vonóhorogról van szó, akkor az alábbi márkákkal biztosan megleszel elégedve: Aragon , AutoHalk, Steinhof és Westfalia-Automotive .

Összességében egy utólagos vonóhorog egy igazán hasznos és praktikus autós kiegészítő eszköz, de fontos, hogy tudatosan válasszunk terméket és megfelelő szakembert a felszerelésre.

 

Vonohorog